Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30 éves titkosítás: Újabb paraván a pazarlás elé?
  2016-11-16 11:14:11, szerda
 
  Kuss van pógárok!

Közzétéve 2016-11-16 | Szerző: Admin

30 éves titkosítás: Újabb paraván a pazarlás elé?



30 évre titkosítaná a kormány a kiemelten fontos beruházások működtetésével és pénzügyeivel kapcsolatos adatokat. Eltitkolnák például a felcsúti kisvasút és a miniszterelnök várba költöztetésének terveit is. Kormányoldalon nemzetbiztonsági szempontokra, növekvő terrorveszélyre hivatkoznak, de állítják, csak a műszaki paramétereket titkosítanák, a beruházások költségeire vonatkozó információkat továbbra is kiadnák az érdeklődőknek. Az ellenzék úgy látja, ezzel a javaslattal új szintet lépett a kormányzati korrupció.


Az MSZP frakcióvezető-helyettese az ATV A nap híre című műsorában azt mondta, a kormánypárti javaslat újabb paravánt húzna a fideszes elit pazarlásai, költekezése elé. Szakács László szerint tisztességesebb lett volna, ha Orbánék ahhoz az 1997-ben még az MSZP-SZDSZ kormány idején meghozott belügyminisztériumi rendelethez nyúlnak hozzá, amely az állam, illetve a közszolgáltatások szempontjából fontos és védendő intézményeket sorolja fel, ezek közül ugyanis több intézmény ma már nem is létezik.

Ehelyett nem túl korrekt módon, egy salátatörvényben rejtették el a titkosításra vonatkozó javaslatot - mondta el Szakács, aki szerint ráadásul az akkori rendelet csupán a védendő intézményeket sorolta fel, és szó sem volt a műszaki, vagy a pénzügyi adatok titkosításáról. Az MSZP-s képviselő szerint a teljes átláthatóság például egy közszolgáltatás korszerűsítése, de a miniszterelnök várba költöztetése kapcsán is jogos elvárás, nincs Magyarországon olyan nemzetbiztonsági kockázat, ami egy ilyen titkosítást indokolttá tenne.

Vágó Gábor, az Átlátszó munkatársa szerint nem szakmai, hanem egyértelműen politikai döntések fognak születni, amikor egy-egy közbeszerzés kapcsán az adatok nyilvánosságáról nem a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivatal (NAIH), hanem az illetékes miniszter hozza majd meg a döntést. Vágó Gábor A nap hírében elmondta, egyáltalán nem mindegy, hogy egy beruházás műszaki paraméterei nyilvánosak-e, vagy sem, az oknyomozó munka szempontjából például fontos azt tudni, hogy egy közbeszerzés során vásárolt berendezés valóban annyiba került-e, mint amennyiért elszámolták. Vágó szerint mindenesetre korántsem biztos, hogy a törvény olyan simán átmegy majd a parlamenten, bizakodásra adhat okot ugyanis az a precedens értékű siker, amit a múlt héten értek el az Átlátszó jogászai Strassbourgban.

Még 2011-ben a Helsinki Bizottság igényelt adatot azzal kapcsolatban, hogy a kirendelt védőügyvédek milyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra, ebben az ügyben pedig döntő érv volt, hogy az információhoz való jogot az Európai Alapjogok Chartája is tartalmazza - mondta el a volt LMP-s politikus, aki szerint az oknyomozó újságírói munkának akkor lesz majd igazán nagy jelentősége, amikor 2018-ban, a kormányváltás után sor kerül a valódi elszámoltatásra, a cikkek alapján ugyanis pontosan lehet majd tudni, hogy ki milyen ügyben volt érintett.

Nem ez az első törvény, ami szűkíti az információs mozgásteret, hiszen a paksi bővítést is titkosították 30 évre, és nem csak azokat az adatokat, amiknek a nyilvánossága valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelentene - mutatott rá immár Varga Áron politológus ugyanebben az adásban.



Varga szerint miközben korrupció tekintetében a 2010 előtti időszakhoz képest egy ,,óriási minőségi ugrást" tapasztalhattunk, az emberek láthatóan kezdenek belefásulni a korrupciós ügyekbe. A szakértő szerint a növekvő korrupció leginkább akkor látszana meg a közvélemény-kutatási adatokon, ha lenne egy olyan ellenzék, aminek az emberek többsége elhiszi, hogy ő teljesen másképp csinálná.

Probléma továbbá, hogy a korrupciós ügyek egy jelentős része sokak számára nehezen érthető, hiszen offshore cégekről, bonyolult céghálózatokról hallhatunk, a szereplők pedig sok esetben kevésbé ismert emberek. A politológus szerint a korrupció a közpénzek ellopásán túl azért is probléma, mert verseny hiányában rossz minőségű beruházásokhoz vezethet, egy kormányközeli áruházláncnál például emiatt akár sokkal több lehet a romlott párizsi, míg egy atomerőmű esetén ez sokkal súlyosabb biztonsági problémát is jelenthet.
(atv)

Bal-Rad komm: “...az emberek láthatóan kezdenek belefásulni a korrupciós ügyekbe. A szakértő szerint a növekvő korrupció leginkább akkor látszana meg a közvélemény-kutatási adatokon, ha lenne egy olyan ellenzék, aminek az emberek többsége elhiszi, hogy ő teljesen másképp csinálná..."

-Pontosan ez Döbrögiék bizodalmának az alapja! Most az egykori tolvajok kiabálnak rablóveszedelemről! NINCS IS MITŐL TARTANIUK!

A VALÓDI ELLENZÉK-A NÉP!-SZERVEZETLEN! NINCS AKIBEN BÍZHATNA, NINCS AKI/AMI ÖSSZEFOGNÁ! A NÉP CSAK POLITIKUSOKAT LÁT-HALL!

Márpedig Murphi óta tudjuk: “ahol az emberi tisztesség véget ér, ott kezdődik a politikus!" Azokból pedig van bőven. Kitenyésztettük őket!

Márpedig ezért kizárólag csak a nép a felelős! AZAZ: MI!

http://www.balrad.com/2016/11/16/kuss-van-pogarok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, nyilvánosságáról, tapasztalhattunk, salátatörvényben, költöztetésének, elszámoltatásra, terrorveszélyre, kitenyésztettük, közszolgáltatás, céghálózatokról, tisztességesebb, kormányoldalon, miniszterelnök, titkosításáról, korszerűsítése, magyarországon, strassbourgban, működtetésével, beruházásokhoz, intézményeket, kormányközeli, áruházláncnál, frakcióvezető, politikusokat, érdeklődőknek, nyilvánossága, információkat, paramétereket, szempontjából, kiválasztásra, információhoz, titkosították, kormányváltás, kormánypárti, közbeszerzés, kapcsolatban, kiemelten fontos, felcsúti kisvasút, miniszterelnök várba, műszaki paramétereket, beruházások költségeire, kormányzati korrupció, kormánypárti javaslat, fideszes elit, közszolgáltatások szempontjából, salátatörvényben rejtették, titkosításra vonatkozó, akkori rendelet, védendő intézményeket, pénzügyi adatok, teljes átláthatóság, közszolgáltatás korszerűsítése, Szakács László, Vágó Gábor, Nemzeti Adatvédelmi, Információs Hivatal, Helsinki Bizottság, Európai Alapjogok Chartája, Varga Áron, NINCS IS MITŐL TARTANIUK, VALÓDI ELLENZÉK-A NÉP, NINCS AKIBEN BÍZHATNA, NINCS AKI, CSAK POLITIKUSOKAT LÁT-HALL, Márpedig Murphi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  A másik dolog,  Sokan azt tartják  Png virág  Szép álmokat!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Irgalom és ítélet  Png virág  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Elköszönt  A másik dolog,  Png nő  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Sose bánj semmit  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  képre írva  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png telefon  Png ház  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Soha ne kedvezz...  Mai harmónia kártyám  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogy lehet megtartani  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gonosz démon-álarc  Egy bizonyos határt  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 19  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Akarat 
Bejegyzés Címkék
kiemelten fontos, felcsúti kisvasút, miniszterelnök várba, műszaki paramétereket, beruházások költségeire, kormányzati korrupció, kormánypárti javaslat, fideszes elit, közszolgáltatások szempontjából, salátatörvényben rejtették, titkosításra vonatkozó, akkori rendelet, védendő intézményeket, pénzügyi adatok, teljes átláthatóság, közszolgáltatás korszerűsítése, ilyen titkosítást, adatok nyilvánosságáról, illetékes miniszter, beruházás műszaki, oknyomozó munka, közbeszerzés során, törvény olyan, múlt héten, kirendelt védőügyvédek, ügyben pedig, információhoz való, volt LMP-s, oknyomozó újságírói, kormányváltás után, valódi elszámoltatásra, cikkek alapján, első törvény, információs mozgásteret, paksi bővítést, nyilvánossága valóban, 2010 előtti, emberek láthatóan, korrupciós ügyekbe, szakértő szerint, növekvő korrupció, olyan ellenzék, emberek többsége, korrupciós ügyek, jelentős része, szereplők pedig, politológus szerint, közpénzek ellopásán, kormányközeli áruházláncnál, romlott párizsi, atomerőmű esetén, egykori tolvajok, emberi tisztesség, nemzetbiztonsági, nyilvánosságáról, tapasztalhattunk, salátatörvényben, költöztetésének, elszámoltatásra, terrorveszélyre, kitenyésztettük, közszolgáltatás, céghálózatokról, tisztességesebb, kormányoldalon, miniszterelnök, titkosításáról, korszerűsítése, magyarországon, strassbourgban, működtetésével, beruházásokhoz, intézményeket, kormányközeli, áruházláncnál, frakcióvezető, politikusokat, érdeklődőknek, nyilvánossága, információkat, paramétereket, szempontjából, kiválasztásra, információhoz, titkosították, kormányváltás, kormánypárti, közbeszerzés, kapcsolatban, tekintetében, bizodalmának, szervezetlen, mindenesetre, átláthatóság, költöztetése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.